Sunday, May 30, 2021

Fem Smokie-favoritter

 

1.      Needles and pins                                                                                

2.      Oh Carol

3.      Don’t play your rock’n roll to me    - Flott låt!

4.      Wild wild angels

5.      For a few dollars more

Saturday, May 15, 2021

Sykkeltur – en fin aktivitet


En tilfeldig sykkel. 
Et levende samfunn krever en viss alminnelig folkehelse. I disse tider, da det fort kan bli mye stillstand, er sykling eksempel på fin hobby.

Da jeg var i tenårene, stiftet jeg bekjentskap med en kameratflokk i bydelen Gausel, i Stavanger. Vi gikk på samme skole. Vi hadde det mye moro sammen, blant annet kjørte vi mopeder. Det var en kameratflokk som anslagsvis bestod av 7-8 stykker. Vi tilbrakte tid i sammen i fortrinnsvis fem år, til vi rundt 2 klasse på videregående fikk mindre med hverandre å gjøre. I hovedsak skyldes dette at vi ble spredt rundt på forskjellige skoler.

Et stolt øyeblikk med dem, var da vi på et stadie syklet Stavanger – Telemark (Fyresdal), da en av kameratene hadde et visst tilknytningspunkt til stedet. Det tok noen dager, kanskje tre. 

Jeg har en melkehistorie fra turen (innkjøp av melk). Det er en trivelig og absurd historie – som kan dras i sosiale lag. Det er som sagt ikke alt som hører hjemme på nett. Et levende, vennlig og utviklende samfunn fordrer at noe foregår her, andre ting der.

En låt jeg kan trekke fram fra turen, som jeg etter det jeg erindrer spilte den gang – og som jeg også kan knytte til denne gjengen (blant andre sanger) – er en Lillebjørn Nilsen låt som ennå ikke er utspilt. Den er ikke overspilt. Av en eller annen grunn er det min favorittlåt av han: Flott låt!

Babyland


Jeg setter pris på Vreeswijk. Jeg begynner å nærme meg slutten, når det gjelder å snakke om han. Han hadde åpenbart sine stridigheter – han døde i en alder av 50 år. Det er som sagt ikke privatlivet jeg liker. Fordomsfri. En del kan vi se på som advarsler.

Målet er å lage en oppsummeringsartikkel på 10 sanger, som han har laget, og som ikke er utspilt.

Denne er noe av det siste han gjorde, innspilt i Norge. Flott låt!


Friday, May 14, 2021

Mine tre favoritter; OL-hymner

 

1.                Hand in hand                                                        

Flott låt!

                                                             

2.                You got a fire in your heart

3.                Winter games

Friday, May 07, 2021

Mine tre favorittlåter med The Beach boys

Flott låt!

                                                                          
Da jeg var ganske ung, likte jeg godt The Beach boys, som jeg tidligere har nevnt. Her kommer mine tre favorittlåter fra dem, som ikke har forandret seg særlig med årene – selv om det er en god stund siden jeg hørte på dem.

 

1.      Cottonfields (gammel amerikansk folkesang)

2.      Sloop John B (gammel amerikansk folkesang)

3.      Kokomo

Jeg legger ved lenke til første sang, der jeg særlig vil framheve starten.

Tuesday, May 04, 2021

Årets sommerschlager 2021

Flott låt!
                                                                             

I år, i Korona-året 2021, er det viktig med respekt, hjertevarme og omtanke - overfor hverandre. Omsorg og grensesetting. Noen problemstillinger tilhører unge, andre voksne. Men alle har krav på en viss solidaritet, mellom generasjoner – som er et evigvarende fenomen. Måtte vi komme styrket utav dette året, med færre skillelinjer, mellom mennesker – forent i det allerede angitt allmennmenneskelige. Hverdagsdrøset.

I den forbindelse, det faglige, kunnskap og det kunnskapsbaserte. 


'