Friday, December 01, 2017

Frekk og varm førjulslatter med Fnisekompaniet

En lattervekkende og trygg terningkast 5. 

Pål Schreiner og Andreas Lagesen står i spissen for et solid snekret og morsomt førjulsshow, på Forum Jæren (Bryne). De løfter fram løgne sketsjer (østlandsk: løyne, red. anm.), betraktninger og parodier – i en tid da andre komikere kan være både platte, vulgære og mer til. Den fellen faller ikke vestlandskomikerne i Fnisekompaniet i. Dette er solid håndverk – de bruker triks som aldri blir utdaterte, de henter fram virkemidler fra den klassiske komiskuffen, og tilfører aktualiteter og tidsånd. Schreiner og Lagesen er velfungerende i samspill og viser begge særegne kvaliteter, hver for seg.

Karin Hodne brekker opp innimellom med behagelige, stemningsfulle og varierte sangnumre, som polerer showet og hun skinner samtidig selv. Det er et vellykket grep. Selvsagt kan Fnisekompaniet også synge, men de har gjort lurt i å ha outsourcet skjønnsangen - blant annet av hensyn til dynamikken i showet. Fnisekompaniet veksler mellom det vågale, varme og frekke. Dette er passe av alt – og sammen blir det noe ekstraordinært, over aftenen. Gitarist Rolf Kloster briljerer sedvanlig på gitar.

Den høyeste lattersalven hos undertegnede sørget Andreas Lagesen for, der han parodierer en velkjent testosteron-kjendis.

Produsent er Steinar Lyse i Lyse øyeblikk og som regissører står både Steinar Lyse og Brigt Skrettingland oppført. De har nok bidratt begge med konstruktive og nyttige innspill. Artistene avpasses til formatet, som hånd i hanske. Det er grunn til å tro at Steinar Lyse har hatt en kyndig og faderlig hånd over det hele, som gjennom livslangt virke innenfor underholdningsbransjen får det (hittil) beste utav aktører, og serverer et julebord-show man på forhånd ikke visste ville oppfylle de fleste førjulsforventninger.  

Premieren er ikveld. Denne løpeseddelen er skrevet på bakgrunn av generalprøven.

No comments: