Wednesday, June 05, 2019

Et romskip fra annen galakse har besøkt Melkeveien

Kunstnerisk etterlikning av hvordan Oumuamua trolig så ut. 
Nå slår forskere fast at det er første gang i historien vi med stor sikkerhet vet vi er blitt besøkt av en annen galakse, i 2017 - av et flyvende objekt som har fått navnet Oumuamua.

Astroide? Komet? Romskip? Vår galakse er fullstappet med stjerner, som har sine egne systemer av planeter. Hvis det finnes noe liv der ute (noe annet vil virke usannsynlig red.anm.), så vil vi nok en dag finne svaret på det - etter hvert som forskningen går framover.
Og er Oumuamua det
første skikkelige tegn på et slikt liv -
fra en verden som åpenbart har
kommet lenger enn oss, i hvert
fall på det astronomiske området.

19. oktober 2017 ble det nemlig observert en såkalt UFO over Hawaii. UFO har lav troverdighet som begrep hos enkelte, men dette funnet kan innebære alvor. Teleskopet på Hawaii fanget bildene av dette såkalte romskipet, 33 millioner kilometer unna jorda.

Oumuamua ble observert som en irregulær skapning, ulikt alt annet tidligere iakttatt. Formen på objektet var sigarliknende, 10 ganger så lang, som bred. Fargen var mørkerød.

Er dette vårt første tegn på å kunne slå fast UFO? Det kan vel ikke avskrives? Siden dette fortsatt er usikkert, går ikke Riksbladet videre inn i saken, men henviser til andre kilder. Samtidig kan vi slå fast at det er et svært fascinerende forskningsfelt.

Du kan lese mer om funnet under
Wikipedia: Her!
Artikkel i Physics world: Her!

No comments: