Thursday, November 17, 2011

Miljøaktivister fillerister halvannen linjeavstand


En gruppe miljøforkjempere går kraftig ut mot samtlige offentlige publikasjoner og akademiske tekster, fordi det sløses med plass på sidene.

- Det er helt urimelig å bruke halvannen linjeavstand når forskningsrapportene inneholder noe så lettlest om byer på Ringerike, dette er helt ”tekst mangler,” svarer Kurt Kladdisen, i en kort kommentar via SMS. Miljøvernerne – som kaller seg ”Bookman old Style” – har rykket inn med et leserinnlegg i Tønsberg Amtstidene, der de formaner alle norske studenter til å skrive med 8 punkts skriftstørrelse og vanlig linjeavstand, for å redde kloden. Papir er nemlig den største miljøsynderen av dem alle.
- Dere frykter ikke at dette kan gå ut over studentene, fordi det vil medøre at studentene ikke retter seg etter de akademiske retningslinjene, og derfor kan få svekket karakter?
- Det var et interessant perspektiv, svarer Reddik Haugen, i Bookman old style.
Gruppen har langt fram følgende tiltaksplan, som de ber alle norske studenter, utredere og professorer, rette seg etter:

· Skriv alt i 8 punkts skriftstørrelse, eller mindre.
· Bruk minst vanlig linjeavstand, eventuelt alt i hevet skrift.
· Hvis fornavn og etternavn er kortere enn tildelt kandidatnummer på eksamen, bes
dåpsnavn brukes (printerblekk griser til kloden)
· I forlengelsen av forrige punkt, skriv alle tall – alltid – i potenser.
(Miljøvernforkjemperne har allerede vært i kontakt med personnummer-registeret.)

Apropos printerblekk. En opplagt Reddik Haugen viser hvordan ingressen i denne artikkelen kan forkortes, ved å bruke forkortelser, slik at printerblekk og sidetall blir spart:

1 gr. Milj.forkj. går kra. ut m. sa. Off. pub. og ak. tek., f. d slø. me. pl. p. sid.
- Slik, konstaterer Haugen, og spretter rundt i full vigør.

Ytre Glassnes, administrerende direktør i Brilleland, ønsker forslaget velkommen. Det samme gjør sjefen i ”norsk myseforbund”, Joar Mysen.

No comments: