Wednesday, April 25, 2018

Gledesfylt humor-formel i Stavangeren


Garvede artister feiret huset i en stjernespekket bursdagsfeiring, på deres 20 års dag. 
Jon Arne Sægrov og Pål Mangor Kvammen.
En sentral drivkraft i Humorhuset Stavangeren. 


Det er meningsløst å kaste terning, for et hus som stort sett innkasserer høye terningkast fra før av.  Men la gå - terningkast 6. Alle – alle – skinner, i jubileumsforestillingen denne våren. 

Pål Mangor Kvammen: Mr. Showmanship, som i tillegg til en glitrende Preben jr., binder sammen forestillingen på verdig vis.

Pål Hjelm: Crazykomikeren som bevarer sin lune framtoning, oppi all galskapen. Sørget for den største lattersalven hos undertegnede, i det framragende Kvinesdals-nummeret. Når han serverer skuespiller-perler en, to og tre ganger på rappen, så knakk jeg sammen – i et i utgangspunktet godt skrevet nummer – og er ellers unik i alt han gjør.

Hans Petter Jørgensen: Hans Yngve Varadi-figur, med militær-dialekt, presenterer en Jørgensen som stråler av overskudd – der han klarer det kunststykket å presentere en tilnærmelsesvis talentløs forfatter i Yngve Varadi, å gå fra noe i utgangspunktet dårlig, til å bli noe meget morsomt.

Sigrun Eriksen: Medmakker i Kvinesdals-nummeret og ellers trygg og veldig sangbar.

Torfinn Nag: Oste av spilleglede denne kvelden, og hans tilbakeblikk på egen barndom fra soloshowet sitt var underholdnende  

Dag Schreiner: Måtte glise i smilebåndet da han i nummeret «Gottene fra Egenes» utfører alt i sitt trege, rikmanns-tempo. Flott rolle! Hyggelig gjenhør, og meget god i «Flanellografen,» for å nevne noe.

Per Inge Torkelsen: Brilijerer i Bjørnajegeren, som kan betraktes som et signaturnummer i Løgnaslags-absurditeter.   

Steinar Lyse: Hentet fra gamle glansnumre, i Tom & Jerry og Eg e mann. Sørget også for allsang i «kor i helsikken er Sandnes,» for oss som mopederte til Residence hotell i Sandnes i sin tid, for å se «Pål sine Steinar.»

Kristin Svensen: Sangartisten med stor S. Trygg og fin i en slags «det e hål i regnskapet på Dale»-nummer.

Elisabeth Berg: Herlig som «tatlå» med sine mange avsporinger, sidesprang og omtrentlige personangivelser. Som «han lyse i klabb og babb.»   

Sally Nilsson: Rogalands komedienne. Glitrende i flanellografen - og andre kassetlige gjengivelser.  

Persongjengivelsen er i tilfeldig rekkefølge.

No comments: