Friday, April 26, 2019

Ny revy med Steinar Lyse og Pål Mangor Kvammen


Årets høstrevy 2019 i Stavangeren er med ringrevene Pål Mangor Kvammen og Steinar Lyse.

Husker jeg stiftet bekjentskap med denne konstellasjonen på 1990-tallet, da de i hvert fall hadde to revyer sammen. Den ene foregikk i Sandnes, som jeg mopederte til, så det må ha vært perioden 1996 – 1998. Den andre forestillingen var på daværende Breivei. Hvilken rekkefølge de ulike forestillingene kom i, vet jeg ikke, så jeg har gjort et lite dypdykk i arkivet.

Pål sine Steinar
Under overskriften «Mange lyse øyeblikk», skrevet av Lars Petter Einarsson trekkes Pål Mangor Kvammens potpurri-ferdigheter fram, og ellers Preben som for anledningen avslørte at han hadde «mahogny i blodet.»  Og Steinar Lyse briljerte med figuren Leffien – som Einarsson omtaler som de tre beste numrene i denne 1995-tapningen (Breivei).

Pål sine Steinar II
I 1997-utgaven spilte de i hvert fall i Sandnes, etter slageren «Korr i helsikken e Sandnes?» Her skapte Steinar Lyse den «anonyme politikeren,» etter trolig inspirasjon fra Jan Petersen og Høyre – som i årevis sleit på meningsmålingene. I tillegg til tidligere nevnte distriktsplage («Korr i helsiken e Sandnes»), strevde og raljerte de med hva som ville være passende statuer og byster for en by, som Sandnes. Kjetil Wold i Stavanger Aftenblad trakk spesielt fram «Den nye kongesangen.»

Pål sine Steinar III
Hva Pål sine Steinar III vil by på, er foreløpig ukjent. Men Riksbladet sender lykkeønskninger, og måtte kongeriket forsynes med …

(Det lyktes ikke oss å komme i kontakten i går kveld)  














No comments: