Saturday, June 27, 2020

Tre konsepter jeg har utviklet


Dette er aktiviteter for deg mellom 10 og 20 år, som jeg fant på i samme tidsintervall, i samarbeid med andre.

Hvis jeg skal beskrive meg selv som barn med ett ord, var jeg et barn av mange påfunn.

I) Sprangskyting:

Øvelsen går ut på å springe distansen A til B og så tilbake til A igjen (standplass). Der skal du på en eller annen måte treffe blink ved å kaste ball, bruke pil og bue, eller hvis du er gammel nok til det – luftgevær. Du kan velge en blink eller gjenstand som skal treffes, alt etter som. Du kan legge inn innlagte strafferunder (mellom distansen A – B – A, hvis deltakeren ikke oppnår en viss skåre – eksempelvis). Aktiviteten fordrer flere deltakere, slik at det blir et visst skjerpende konkuranseelement.

II) Krigspost:

Brevkorrespondansene fordrer en spillmester, der du får utdelt et visst antall poeng; La oss si 100. Og la oss si det deltar 5 stykker i spillet. Så skal du kjøpe tanks, fly og soldater, til en fastlagt sum, og så må du krysse av for hovedkvartet og allianser og liknende, så gjelder det da å finne på regler som muliggjør at en stikker av med seieren,

Dette spillet er fortsatt under utarbeidelse, i hvert fall var det det i femte klasse – inspirert av liknende opplegg innenfor fotballverdenen.

III) Amiga-kveld:

Det du gjør, er at du samler en kameratgjeng – ikke for mange, hvor du spiller Amiga eller en annen utrangert datateknologi. Det kan være Nintendo, det kan være Atari – eksempelvis. For Amigaen sin del, er olympiske leker ideelt – for eksempel Winter Games, Summer Games, World Games eller liknende. Sett på noe god musikk, og server gjerne noe å drikke til, og pizzaslicer – så vil kvelden bli uforglemmelig. Blant annet fordi vi mennesker liker det lekende, og klarer du å etablere en viss nostalgisk ramme rundt det, vekker det barnet i hver enkelt.

Aktivitetene passer for dere mellom 4 til 6 personer – en ypperlig størrelse på kameratgjeng, fordi da tåler man også 1 – 2 frafall, hvis ikke alle har anledening. Jeg mener 4 -6 personer er ideelt for en kameratgjeng. Det vil gjelde alle de angitte aktiviteter. Men ingen kameratgjenger skal heller være for rigide, at det ikke er rom for nykommere. 


No comments: